Bikča srijedom

Najnovija slika sa Bikče srijedom

Što je to Bikča srijedom?

Bikča srijedom je jedna tradicija koja je nastala kao trening Velebitaša između dva vikend izleta. U zadnjih nekoliko godina se poprilično intenzivirala na što svjedoče slike od skoro svake srijede. Preskačemo ju samo ako je obilna kiša prekrila našu Medvednicu.

Kako to izgleda u stvarnosti?

Svako ide svojim tempom prema Puntijarci te se tamo svi čekamo uz štruklu i čaj. Uvijek je jedna osoba u ulozi metle, osobe koja je zadnja i zadužena da se svi uspnu do cilja. Nakon što se podružimo i uslikamo za web, nešto prije 20h, svi se zajedno vraćamo prema parkingu, točci s koje smo krenuli te se također svi tamo čekamo (ukoliko netko bude nešto brži na samom spustu). Obično sva ta avantura traje do oko 21h.

Što bih od opreme trebao/la imati?

Oprema je ovisna o godišnjem dobu i vremenskim uvjetima. Ljeti kada su topli i dugački dani dovoljno je sa sobom ponijeti vodu i eventualno rezervnu odjeću, ali kada se dan skrati tada je čeona lampa obavezna, čak i u oba smjera. Tada nije zgorega imati i rezervne baterije za lampu. Ako su temperature niske i ako dolazi do smrzavanja, tada je potrebno imati mini dereze ili žabice te se slojevito obući. Štapovi su opcionalni, pomažu ako imate loša koljena.

Zašto se ide uvijek ista ruta?

Kako bi osigurali kontinuitet i smanjili moguću zbrku, preuzeli smo zdravu naviku od prijašnjih generacija. Možda je ista staza, ali niti jedna srijeda nije ista, nisu isti vremenski uvjeti, nije isto doba godine, a nismo niti mi isti taj dan.

Moram li biti član društva kako bih išao s vama srijedom?

Ne morate biti član društva kako bi ste se s nama prošetali Bikčom, svatko željan dobre šetnice je dobrodošao.

Trebam li se kome najaviti?

Ne trebate se nikome najavljivati, dovoljno je se pojaviti kod table koja označava početak Bikčevićeve staze nešto prije 18h te uočiti veću skupinu entuzijasta i bez straha im prići i predstaviti se te nakon toga krenuti uzbrdo s njima. Eventualno se možete najaviti kontaktirajući pročelnika na njegov mail, ili se javiti našem Facebook profilu.