Prvi izlet druge generacije VINF-ića: za početak je odabrano susjedstvo i kratka ferata poticajnog imena Žohar.

Okupili smo se oko 9 ujutro kod planinarskog doma "Dr. Maks Plotnikov". Društvo nam je pravila poveća skupina iz HPD Runolista koji su imali istu ideju kao i mi pa smo brže-bolje pohitali prema početku ferate kako se ne bismo previše gužvali s njima.

Prije nego smo uspjeli stići do početne dionice, pojavio se Marko s postavljenim gelenderom pa smo nakon malo teorije i mini-demonstracije prvo malo vježbali ukapčanje i kretanje na malo sigurnijem terenu.

Nakon što su se svi izredali na gelenderu, nastavili smo do ferate, još uvijek prije ekipe iz Runolista.

Sama ferata je relativno kratka, ali i podosta vertikalna pa se polako krenulo s usponom u ritmu: instruktor - nekoliko polaznika - instruktor.

Uz kraća zaustavljanja zbog primjedbi i savjeta instruktora te uz pokazivanje kako se mimoilaziti i "upaničariti", uspon je proletio i čitava grupa se našla na vrhu Okića već oko 11h.

Tamo smo malo predahnuli i krenuli sa standardnim fotkanjem, pri čemu se dogodio nesretni događaj kojeg neću previše opisivati: dovoljno je reći da je došlo do pada s ruševnih zidina i intervencije GSS-a koja je potrajala otprilike 2h. Nakon pada je dio najiskusnijih požurio do Željka i zbrinuo ga - pozvan je GSS čiji članovi su pristigli za cca pola sata i pružili dodatnu medicinsku pomoć. Nakon analize terena počelo je izvlačenje i uz korištenje nosila Željko je prebačen do vozila hitne pomoći koje je čekalo kod doma.

Ekipa se još kratko zadržala kod doma, uz dijeljenje dojmova i savjeta za budućnost.

Nikad nisam saznao kakvi su bili daljnji planovi za izlet, ali nije ni toliko bitno: na kraju je, s obzirom na sve, završilo relativno O.K.

Željku svi želimo da se što prije u potpunosti oporavi, a ciklus izleta se nastavlja - uz više opreza i manje GSS-a.

Autor teksta: Filip Herceg

Autori fotografija: Razni autori, sudionici izleta.