Dragi naši špiljari, planinari, alpinisti, markacisti, biciklisti, livadari i ini članovi postojećih sekcija
i onih koje se tek formiraju u našem jedinom, omiljenom društvu – PDS Velebitu.
Da, došao je taj trenutak u godini kada iz tiska iščekujemo novi, pedeset i sedmi broj časopisa koji već 33 godine neprekidno puni naše duše vašim pričama i doživljajima sa vrhova planina, iz skrivenih odaja majčice Zemlje te raznih krajeva svijeta (nije da postajemo melankolični, no tako je).
Nakon višemjesečnih napora u prikupljanju i stavljanju vaših najdubljih emocija na papir pred vama je izdanje na čak 220 stranica (blizu rekorda 53. Velebitena sa 224mada je rekorderstvo u našim aktivnostima opisano kao “nezdrava shvaćanja”). O sadržaju nećemo previše, sve je to lijepo zbrojio i u uvodniku opisao naš Urednik Ivor Janković, sa kime je Velebiten dobio širinu jer u njemu pišu i mnogi autori iz drugih društava, ili su jednostavno samo ljudi koji ne pripadaju niti jednom društvu, ali vole putovati i nanovo otkrivati čuda svijeta pa to staviti na papir. Ovaj pedeset i sedmi broj prožet je i njihovim prekrasnim fotografijama sa tih putovanja pa vjerujemo da ćete to posebno cijeniti.
Na kraju dodajmo – unatoč takozvanim “modernim” vremenima ne postoji taj digitalni osjećaj koji može prenijeti miris svježe otisnutog papira, težinu u rukama i doživljaj fotografije u velikom formatu i na sjajnom papiru. A kad smo kod toga, naslovnicu novog Velebitena krasi fotografija autorice Gorane Perić (Speleološki odsjek PDSV) pod nazivom My Fair Lady, dobitnica nagrade sudionika ovogodišnjeg Skupa speleologa Hrvatske u Čakovcu.
Vidimo se uskoro na promociji, pratite društvene mreže i naše web stranice.

Hej, haj, Velebit!