Datum: 09.09.-10.09.2023.

Broj članova izleta: 15

  1. Uvod

Planinarski izlet, organiziran od strane Planinarskog Društva "PDS Velebit", održan je 09.09.-10.09.2023. s polazištem kod Kölnbreinsperre u regiji Visoke Ture, Austrija. Cilj izleta bio je uspon na Grosser Hafner i Kleiner Hafner, te posjet Kattowitzer Hütte.

  1. Kölnbreinsperre do Kattowitzer Hütte

Ruta je započela od Kölnbreinsperre, gdje smo se divili prekrasnom jezeru i impresivnoj brani. Staza je bila dobro označena i omogućavala je ugodan hod kroz spektakularan planinski krajolik. Grupa od 15 članova kretala se zajedno, uz usputne pauze za odmor i fotografiranje.

Nakon 3h hodanja, stigli smo do Kattowitzer Hütte, gdje smo uživali u toploj dobrodošlici i prekrasnim pogledima na okolicu.

  1. Uspon na Grosser Hafner

Sljedećeg jutra, nakon rane pripreme i doručka, krenuli smo prema Grosser Hafner. Staza je bila zahtjevna, ali izazov je bio prihvaćen s oduševljenjem i zajedničkim naporima.

Nakon nešto malo više od 2h hodanja, cijela grupa je uspješno stigla na vrh Grosser Hafner, 3.076mnv. Bili smo nagrađeni nevjerojatnim panoramskim pogledima i osjećajem zajedničke pobjede.

  1. Uspon na Kleiner Hafner

Nakon uspona na Grosser Hafner, dio grupe (njih 5) odlučio se za još izazovniji uspon na Kleiner Hafner. Iako je ruta bila zahtjevna, ti planinari su se uspješno popeli na vrh te se potom spustili do Kattowitzer Hütte gdje ih je čekao ostatak grupe koji se spustio sa Grosser Hafnera.

  1. Zaključak

Planinarenje od Kölnbreinsperre preko Kattowitzer Hütte i uspon na Grosser Hafner i Kleiner Hafner bio je izuzetno ispunjavajući doživljaj. Svih 15 članova PDS Velebita sudjelovalo je u usponu na Grosser Hafner, dok je 5 članova također savladalo vrh Kleiner Hafner. Ovaj uspješan izlet je svima ostao u lijepom sjećanju i potiče nas na buduće planinarske avanture.

  1. Fotografije
  1. Zahvale

Želimo se zahvaliti svim članovima PDS Velebita na sudjelovanju i zajedničkom trudu koji je omogućio uspješan izlet. Također, zahvaljujemo se organizatorima izleta na izvrsnoj pripremi i vođenju.