U subotu 17. lipnja 2023. Kolajna ljubavi uz pomoć PDS Velebit povela je zainteresirane mlade na drugi planinarski izlet u sklopu projekta ‘’EKO relaksacija’’.

Pridružili smo se Dedinom pohodu organiziranom od strane PD Medvednica.

PD Medvednica je 2021. godine svečano otvorila ‘’Planinarsku obilaznicu Željko Avdagić Deda'' na zapadnom dijelu Medvednice u čast istaknut planinara, vodiča instruktora i markacista Željka Avdagića Dede koji je također bio aktivan dugogodišnji član PDS Velebit. Pripadnik Planinska satnije Velebit Željko Avdagić osmisli je, trasirao i obilježio planinarsku obilaznicu ''Vila Velebita'' na području nacionalnog parka Paklenica stoga je PDS Velebit vezan za Dedu pa smo zaključili da je ovaj pohod idealan da se pridružimo i podržimo kolege iz PD Medvednica.

U 10 sati smo se skupili na livadi Ponikve gdje su nas dočekali veseli i uigrani članovi PD Medvednica koji su mislili na svaki detalj.

Stolovi puni divnih kolača svake moguće vrste, piće dobrodošlice i tombola su bili pun pogodak za početak izleta.

Pohodu su se pridružila društva iz cijele Hrvatske tako da je atmosfera u zraku bila živahna.

Nakon jutarnje zakuske, prijave na pohod i početne govorancije krećemo hodati. Laganim korakom preko Javorščaka stižemo do Slapa Sopot kod kojeg nas dočekuje stol s okrjepom te se slikamo i opuštamo prije daljnjeg hodanja.

Ubrzo stižemo do Talijanove pećine a nakon toga na još jedan Slap – Farendol.

Konačno prolazimo pored pećine Podsvinjarčica te se vraćamo na livadu Ponikve.

Dok smo hodali i uživali marljivi članovi PD Medvednica su pripremili čar tri vrste graha. Gozbimo se i očekujemo početak svečano najavljenih igara.

Povlačenje konopa, trčanje s jajetom u žlici, trčanje u vreći, čišćenje kukuruza su kategorije u kojima su se planinarska društva natjecala a sve pod budnim okom predsjednice PD Medvednica.

Pomalo umorni nakon cijelog dana punog dojmova pozdravljamo se i već dogovaramo sljedeći izlet.

Članovi PDS Velebit: Dragan Skorosavljević, Mirela Šušnjara, Ana Rukavina, Petar Rastović