Trenutno je preostalo nešto više od polovice slobodnih mjesta za proljetnu opću planinarsku školu.

Snježni vremenski uvjeti otežali su upise za trenutnu planinarsku školu stoga proširujemo period upisa sve dok se ne skupi dovoljan broj polaznika. Svi koji su do sada pristupili upisnom usponu i koji su se povratno javili te izrazili želju za pohađanjem škole su upisani. Ubuduće, metodom najbržeg prsta, svi koji se upuste na upisni uspon bit će primljeni. Ako i dalje preostane slobodnih mjesta, svi koji se jave, a bili su na uvodnom predavanju, ulaze u izbor. S obzorom da nam nadolaze topliji dani, zimska oprema (mini dereze i žabice) neće više biti potrebne.

Upisni usponi:
Srijeda 8.3. - 18:00h
Subota 11.3. - 9:00h

Uvodno predavanje:
Četvrtak 9.3. - 19:00h => Klaićeva 42/1 - prostorije PDS Velebita

Mjesto okupljanja je parkiralište na Bliznecu kod ulaza na stazu br. 18 (OVDJE) 15 minuta prije polaska. Inicijalno će se kretati stazom br. 18, a kasnije stazom br. 19, poznatijom kao Bikčevićevom stazom, do Puntijarke ili do Runolista.

Planirano trajanje uspona je približno do sat i pol vremena nakon čega slijedi kratko druženje i spuštanje natrag. Potrebno je ponijeti toplu odjeću (flis, vjetrovku ili jaknu) i adekvatnu obuću (gojzerice ili planinarske tenisice), jer su na Sljemenu znatno niže temperature, pogotovo navečer, i svakako treba uzeti neku lampu, po mogućnosti naglavnu.

Više detalja o školi možete pronaći na: https://www.pdsvelebit.hr/2023/02/46-opca-planinarska-skola-pds-a-velebit/

Ovako nam je bilo prošlu subotu: