Četvrti upisni uspon održat će se u subotu 4.3.2023.


Preostalo je više od polovice slobodnih mjesta u školici.

Planinarsko društvo Sveučilišta Velebit ili kraće PDS Velebit organizira 46. opću planinarsku školu.
Uvjet za upis planinarske škole je doći na upisni uspon. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta, izleti se neće održati što će biti objavljeno na službenim stranicama društva (https://www.pdsvelebit.hr) najkasnije 1h prije izleta.
Mjesto okupljanja je parkiralište na Bliznecu kod ulaza na stazu br. 18, 15 minuta prije polaska, a polazak je u 9:00. Krećemo stazom br. 19, poznatijom kao Bikčevićevom stazom, do Runlista. Planirano trajanje uspona je približno do sat i pol vremena, kratko druženje i spust Leustekovom stazom. Ponesite rezervnu suhu odjeću, zimsku opremu što uključuje zimsku jaknu, kapu, rukavice, te obavezno mini dereze, žabice ili same dereze. Ukoliko nemate navedenu zimsku opremu, pokušajte posuditi od poznanika, a nemate niti od koga posuditi, budemo vas zabiljžili na samom parkingu što će se računati također kao dolazak.

Procedura upisa u planinarsku školu: Dolazak na barem jedan od četiri uvodna uspona na Sljeme, nakon čega ćete se javiti na email škole: pdsvops@gmail.com sa svojim imenom i prezimenom, te ćete povratno dobiti link na upisni upitnik kojega morate popuniti do kraja ponedjeljka 6.3.2023. Razmotrit ćemo vaše prijave i ispunjene upitnike te, ako ste prošli selekciju, do srijede 8. 3. 2023. dobit ćete mail sa statusom upisa, te ako ste primljeni šaljemo vam još jedan forumular u koji unosite podatke potrebne za generiranje uplatnica za školarinu te za izradu nove planinarske iskaznice, ukoliko ju nemate. Rok za dostavu tih podataka je kraj petka 10.3.2023. Od podataka za uplatu upisnine (1. rata) i članarine u PDS Velebit šaljemo vam personalizirane uplatice čiji rok za uplatu srijeda 15. 3. 2023. do 23:59.

Vidimo se!