16.10.2022.

Prema dogovoru prijatelji iz P.D. Tuhobić, Rijeka su u Šestine došli u 8:50. Izlet smo organizirali Ivana i ja na zahtjev članova PD Tuhobić. Ujedno je to bio prvi vođeni izlet pod mentorstvom pročelnika Drageca.

Polazak u 9:15 prema Medvedgradu. S obzirom na to da smo imali ambiciozan plan, a i na Medvedgradu je bilo snimanje nekog TV filma ili serije, nismo ušli na razgledavanje. Odmah smo nastavili prema grafičaru gdje se napravila kraća pauza za odmor i okrjepu.

Nakon Grafičara krenuli smo prema vršnoj stanici žičare i odašiljača Sljeme. Nakon kraće pauze nastavak prema Puntijarki i ručku. U Puntijarku smo stigli oko 14:00. Gužva je bila epska, kao i čekanje na ručak.

Popapali smo ručak i krenuli do Hunjke gdje je, zbog umora planinara, pala odluka da se do Šestina spustimo busom. Dio grupe je odlučio ići pješice prema parkiralištu na Bliznecu. Kod kretanja bus je imao mali problem zbog nepropisno parkiranih automobila, pa su svi putnici morali izaći. Nakon manevriranja i ponovnog ukrcaja putnika spustili smo se do Šestina, gdje smo se razišli svaki svojim putem.

Sve u svemu, lagana tura koja je trebala biti prvi izlet u Ivaninom i mojem stažiranju i koje je uz manje propuste generalno prošlo u redu.

p.s. ne preporučujem vožnju busom vikendom popodne jer je gužva nenormalna.

 

Luka Eršte