Pozdrav ekipa,

u subotu 15.10.2022. planiramo vas povesti na jedan zanimljivi izlet od Gornje Stubice preko vrha Medvednice pa nazad do Zagreba. Plan je stazom 35 doći do Gorščice, zatim produžiti stazom 1M do Hunjke pa dalje sve do tornja. Zatim ćemo se Leustekom spustiti do tunela. Očekivano trajanje izleta je 6-7 sati.

 

Od opreme trebate imati rezervnu odjeću, stabilnu obuću, dovoljno vode za čitav dan hoda te hranu iz ruksaka za taj dan.

Prognozu možete provjeriti na linku. Za sad je oblačno i savršeno vrijeme za planinarenje.

Okupljamo se na glavnom željezničkom kolodvoru, na zapadnoj strani, kod ulaza u Importane. Tamo se skupljamo od 7:00. Svatko tko želi ići na izlet si mora sam osigurati kartu za vlak, dionica Zagreb Glavni kolodvor => Gornja Stubica. (na webu HŽ-a cijena karte kaže 34kn, što je i jedini trošak puta). Očekivani povratak u Zagreb je oko 17h.

Prijaviti se možete do polaska vlaka slanjem maila sa imenom i prezimenom te brojem mobitela na: dragan.skorosavljevic@gmail.com

Vodiči: Dragan Skorosavljević, Ivana Fundurulić i Daria Zadravec

Izjava o odricanju od odgovornosti: Prijavom na izlet svaki član Društva potvrđuje da je upoznat sa zahtjevima izleta, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da ima uplaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu, te pristupa izletu na vlastitu odgovornost. Sudionik je dužan tijekom izleta slušati upute vodiča. U slučaju loših vremenskih prilika ili drugih nepredviđenih okolnosti, vodič ima pravo promijeniti rutu ili otkazati izlet.