Subota, 13. 11. okupljanje na parkingu kod Arena Centra oko 7 h.  Raspoređeni po autima krećemo prema Ogulinu,  naravno uz obavezno usputno ispijanje kave na Ini u Vukovoj Gorici.

Svoj jednodnevni izlet započinjemo sa ugibališta kod Kneje. Izvidnica su Petra Skelin, Josip Teklić, Tomislav Cundić i moja malenkost. No, podijeljeni u više grupa sa našim instruktorima krećemo lagano  Ferdinom stazom pa nakon nekih 45 min hodanja radimo kraću pauzu za vježbe  orijentacije i snalaženja na karti i u prirodi na Vidikovcu.  Priključujemo se  dalje na  stazu 103. Obzirom na kišno vrijeme proteklih dana, dosta je sklisko i blatnjavo pa je bilo i 'zabavno' penjanje po hrptu nekih pol sata do  planinarskog doma Klek.  Nakon kraćeg predaha penjemo se na sami Vrh Klek. Tu započinje uspon sa stepeništem i pomoću  užeta se izlazi  na greben, od kuda se pruža pogled na okolna sela i Bjelsko. Poslije razgledavanja i fotkanja krećemo se prema  prema vršnom grebenu gdje dolazimo do kružnog betonskog sletišta, gdje se u slučaju potrebe spuštaju helikopteri. Dalje, staza po uskom grebenu vodi prema vrhu. Na tom dijelu postavljene su sajle  radi sigurnijeg prolaza. Sam vrh Kleka gotovo je ravan. Na njemu je smješten telekomunikacijski toranj. S vrha Kleka je lijep pogled na najviše planine Gorskog kotara. Imali smo baš sreće da je bilo sunčano.

Na povratku u dom započinje predavanje o speleologiji kojeg je održao speleolog Domagoj Čajko. Kako je počeo padati mrak, mi se lagano spuštamo po hrptu stazom 103 do Bjelskog pa su uslijedile pokazne vježbe prve pomoći koje je vodila doktorica Monika Mačkić. Kroz vježbe imobilizacije, bočnog položaja kao i reanimacije smo prošli svi te nastavljamo hodati po poučnoj stazi, priključujemo se na Ferdinu stazu i dolazimo do početne točke i tako završavamo izlet.  Iza 20 h išlo se na druženje i večeru, doduše podijeljeni u dvije grupe, jedni u Bonin, a drugi u Frankopan. Bilo je vrlo ugodno i opuštajuće vjerujem svima. Povratak u Zagreb je uslijedio oko 23 h. 

Patricia Dučkić