Kako to inače biva, druženje smo započeli jutarnjom kavom u caffe baru Cug. U 8:30 ujutro smo se zaputili automobilima prema starom gradu Veliki Kalnik. Sat vremena kasnije, došavši do odredišta, okupili smo se u planinarskom domu Kalnik i nakon kratkog dogovora smo krenuli u pustolovinu.

Od planinarskog doma vodi puno planinarskih staza i puteva do brojnih planinskih vrhova. Mi smo se uputili preko kalničke poučne staze koja počinje neposredno pored planinarskog doma, preko asfaltirane ceste i kasnije stepenicama do vrha Vranilac. Za taj pothvat nam je trebalo otprilike 15 do 20 min hodanja. Vrh Vranilac je najviši vrh Kalničke gore. U blizini samog vrha strši nadaleko vidljiv televizijski odašiljač.

Nakon vrha je uslijedio lagani spust, uz veliku padinu, koji vodi do makadamske staze. S obzirom da planinarske markacije nisu bile na svim mjestima savršeno vidljive koristeći GPS smo došli do vrha Peca. Vrh Peca pruža klasični pogled prema okolnim dolinama i selima. Prizor za užitak, idealan za stanku.

Nakon stanke na vrhu smo se uputili prema šumskom putu koji nas je vodio ka Velikoj Špici. Spustovi, kao i usponi, koji su uslijedili bili su u nekim dijelovima teško prohodni i zaboravljeni, ali ugodni zbog same šumske hladovine koja nas je držala na ugodnoj temperaturi. Prednost zaboravljenih putova su zrele kupine koje su se protezale skoro čitavim usponom na vrh Velika Špica. Ima nešto jako divno u jedenju tek ubranih kupina. Obilaskom spomenutih vrhova smo dobili ono što smo tražili, ugodno planinarenje kroz kalničku prirodu. Po završetku naše rute, oko 17:00, uslijedio je topli obrok u planinarskom domu Kalnik.

Obzirom da se u Varaždinu održavao Špancirfest, dio ekipe je odlučio posjetiti Varaždin. Dolaskom u Varaždin dočekali su nas koncerti, ulični zabavjači te gastronomski užici. Šetnjom kroz grad osjeti se barokni ugođaj koji ulični zabavljači prenose na posjetitelje. Nakon šetnje kroz centar krcatog grada uslijedio je povratak u Zagreb oko 20 sati. Avantura je završila u caffe baru Cug.

Hvala svim sudionicima izleta na ugodnom društvu. Sudionici: 

Patricia Dučkić i Dino Šarić