Dodjela diploma

Od skromnih početaka na Medvednici, pa preko Samarskih Stijena, do Paklenice, ništa nije zaustavilo uporne školarce. Nakon svih izleta bilo je potrebno nagraditi polaznike s onim što su zaslužili. Primili su diplome uz roštilj, gitaru i ugodno društvo. Dodjela diploma se održala u piknik parku na Savici.

Opću planinarsku školu pohađalo je 27 osoba, dok je 18 osoba zaslužilo diplome. . Nadamo se da će i ostali polaznici ponovno okušati sreću na sljedećoj planinarskoj školi.

Globalna pandemija korona virusa je učinila ovu školu specifičnom. Škola, koja je počela početkom jeseni 2020. godine, je trajala sve do ljeta 2021. Kašnjenje su donijeli logističke, kao i ostale poteškoće zbog korona virusa. 2020. je bila teška godina za organizirati devet izleta, no to nije slomilo velebitaški duh.

Osim dodjele diploma, dodijeljene su i posebne nagrade školarcima koji su bili na svim izletima. Njih je bilo troje. Bilo je zadovoljstvo imati tako odane školarce. Nadamo se da će nastaviti i dalje biti aktivan dio PDS Velebit-a!

Kao i svi dobri učitelji, tako i ovogodišni voditelji planinarske škole nisu ostali praznih ruku. Njihove ruke su ispunili zadovoljni školarci sa spomenarom svih izleta, kao i s korisnim darovima koji će im štiti glavu.

Za kraj, planinarska škola je bila nezaboravno iskustvo svih polaznika. Te želimo da svaka buduća bude dobra kao što je bila i 43!

Dino Šarić