I tako je stigao kraj još jedne škole PDS Velebit.

Za posljednji izlet izabrali smo zahtjevnu, ali predivnu Paklenicu.

Prvi dan izleta počeli smo usponom kroz kanjon male Paklenice. Odmah nas je začarala ljepota kanjona i velebnost njegovih stijena.

Uspon je bio težak, otežan činjenicom da je bilo vruće. Ipak, izdržali smo sve prepreke i usput se nadivili lijepim pogledima.

Put uz kanjon male Paklenice prepun je zanimljivih detalja poput špilje kapljarke:

Srednju trasu puta kroz predio između kanjona male Paklenice i sela Jelići projurili smo brzim korakom, možda poletni nakon teškog uspona, a možda i željni kampa. Spust u kanjon velike Paklenice smo također odradili strelovitom brzinom. Ipak, našli smo vremena diviti se ljepoti Anićevog kuka:

Nakon dugačkog dana planinarenja, nije bilo puno vremena za odmor i razonodu. Slijedio je svima najteži dio dana- ispit:

Srećom, nakon mnogo truda većinom je sve prošlo u redu. A da malo razveselimo školarce i instruktore podijelili smo službene majice 43. škole:

Kao što vidite, nekima smo uspjeli izmamiti i osmijeh na lice.

A da osmijeha ne fali, potrudio se i naš Josip sa svojom gitarom:

Neki su „sjajili“ u tami, a neke je bacio u afan! Kako kaže Mišo Kovač- samo nas nebo rastaviti može! Ili prijetnje smrću u rane jutarnje sate!

Drugi dan odlučili smo se na jednu laganiju, ali i dalje lijepu turu- Tulove Grede.

Uspon je bio laganini za sad već iskusne školarce. Veličanstvenost Tulovih Greda je impozantna i sasvim nam je jasno zašto su se tamo snimali westerni. I mi smo se snimali na ovim fascinantnim stijenama.

Putem smo sreli i dva planinarska pjesnika, koji su nam nakon lijepe pričice podarili i njihovu planinarsku knjigu.

I tako je prošao naš predivni izlet. Radujemo se još mnogim izletima sa našim novim članovima!

Luka Guć