Kanjon Krupe 10.4.

evo i izvještaja s našeg izleta na kanjon Krupe.
Prvo i osnovno, bilo je prekrasno. Očekivali smo lijepe prizore, no dočekali su nas još ljepši. Svakako preporučam da odete posjetiti kanjon Krupe, ako već niste, ili da nam se pridružite na sljedećem izletu (koji će biti uskoro - čim se vrijeme malo stabilizira) na kojem planiramo kampirat uz rijeku.
Nego, vratimo se na izvještaj.. Aute smo ostavili kod škole u Golubiću i krenuli se spuštat stazom (1302) prema slapu Visoki Buk (negdje piše Veliki Buk) na spoju Krupe i Zrmanje. Dalje smo nastavili uzvodno sjevernom obalom Krupe i dalje prateći stazu 1302. Na nekim dijelovima je staza poplavljena pa smo morali skinuti gojze i rashladiti nožice u poprilično hladnoj vodi (brainfreeze kroz stopala, must try 😁). Stigli smo do Kudinog mosta gdje smo se kratko zadržali, prešli most, vratili se nazad i nastavili stazom (1305) preko ferate iznad rijeke (nije potrebna oprema, samo malo hrabrosti 😀) do staze 1301 kojom smo se popeli do auta. Poslije smo se autom odvezli do manastira na Krupi i kanjona Zrmanje odakle smo imali prekrasan pogled na Zrmanju. Iz Zagreba smo krenuli oko 5:30 ujutro, doma smo bili oko 21:00. Žurili nismo, čista uživancija 😍


Zahvalila bih se svojim kolegama s izleta: Darija, Mirela, Tena, Goran, Hrvoje i Dorijan. Odlična ste ekipa i nadam se da ćemo se družit na još puno izleta!

Do sljedećeg izleta!

Morana Blinja