Prvi vikend veljače je bio stvoren za planinarenje - i ovaj put je za odredište odabrana Slovenija. Konkretno: kružna tura ispod Storžiča koja je obuhvaćala Bašeljski vrh, Mali Grintavec i Srednji vrh, najviši od spomenutih s nekih 1853 metra. Okupljanje u Cugu i pokret iz Zagreba nešto poslije 8, nakon obaveznih kavi i razbuđivanja. Ekipa je brojila osmero planinara - 7 Velebitaša i jednog gosta iz Osijeka. :)

Aute ostavljamo na parkingu u Maču (mijau) i krećemo do doma na Kališču gdje smo kasnije i noćili. I dok su se naši visokogorci kroz maglu i snijeg probijali do vrha Storžića, mi smo laganim tempom prošetali do doma, tamo malo predahnuli pa otišli vidjeti kako je i što ima na Bašeljskom vrhu (1744 metra). Nije bilo iznenađenja: i tamo je bila magla. I malo snijega.

Što se tiče doma, za svaku preporuku: domaćin ljubazan i uslužan, klopa super (jota/ričet/štrukli), lokacija vrhunska. Magla se preko noći raščistila, tj. spustila se ispod nas i ujutro smo imali prilike uživati u fantastičnom pogledu na sve strane: na sjeveru Storžič, na istoku Krvavec, na zapadu Triglav, a na jugu još magle. :)

Nešto prije 10 pokret prema Srednjem vrhu; snijeg koji se smrznuo preko noći je lagano počeo "otpuštati", ali su dijelovi staze i dalje bili malo škakljiviji za proći. Preko Mačenskog grebena smo krenuli prema Srednjem vrhu, odlučili smo preskočiti Mali Grintavec (bit će idući put) - kroz sve više snijega smo prošli strmi uspon i na vrhu napravili fotosešn kakav je i dolikovao prilici: ispod nas magla, a iznad otvoreno nebo i nešto sitno oblačića; s jedne strane nas gleda Storžič, a s druge Grintavec (onaj pravi).

Nakon što smo potrošili sav film u mobitelima, krenuo je dug i spor spust: probijanje kroz snijeg, pa led, pa blato - tim redoslijedom. Nismo nikog izgubili putem, začudo. Na kraju smo zaključili da zaslužujemo koji burger pa smo otišli do Ljubljane u Lars&Sven i pobrinuli se da im smanjimo zalihe mesine i peciva, prije povratka u Zagreb u večernjim satima.