Nakon burne i neprospavane noći, oko 14 sati Hrc, Ana i Mario kupe me ispred zgrade i krećemo lagano po Marinu. Vesela petorka uz pokoju pauzu (jer klin se klinom...) na parking u Logarskoj dolini stiže oko 19 sati. Ruksaci se slažu a višak ostavlja u autu. I etogac! Krećemo. 2/5 (podaci poznati redakciji) je već bilo u Frischaufovom domu na Okrešlju, tako da se nismo puno mislili nakon što smo ugledali tablu na kojoj je pisalo da do doma imamo uru in pol. Pa to je sigurno taj put. (Zovi Jožu!)  Nema brige! Vrlo brzo nakon starta, staza postaje kriminalna, markacije rijetke, balvani po putu. Nakon rasprave, odluka pada da ipak tom stazom idemo do kraja, nema sad nazad. Nemamo još puno. Sreća, signala ima pa možemo sve provjeriti. Uglavnom, u dom stižemo nakon cca 2 sata.

U domu kaos. Domari imaju tulum s preglasnom muzikom. Mom stanju mozga se to nije sviđalo pa brzo idem u krpe. Da stvar bude bolja, tu večer bilo je (kažu posljednje) pomicanje sata. Ukralo nam uru spavanja.

Nikakvi i pospani, u 4 sata ujutro se ipak nekako dobijamo. Doručak kome je do hrane, oblačenje, kacige, dereze.... Krenuli smo u 5:30 iz doma prema Rinkama kroz Turski žleb. Mrak je, a pogledi okolo oduzimaju dah. Sreća neopisiva!

Svi skupa, nakon cca 2h hodanja stižemo na vrh Turskog žleba. Mali i zasluženi odmorko i palimo dalje na Rinke. Preko Male Rinke dolazimo do Štajerske. Vrijeme je savršeno, vizure isto tako... Laganim korakom, ko pačići penjemo se na Korošku te potom i na Kranjsku Rinku gdje radimopauzu.

U momentima je bilo toliko vruče da sam spust odradila u kratkim rukavima. Plaža style. Brzinski se penjemo na Tursku goru, divimo se pogledu, divimo se sami sebi gdje smo to upravo bili. Srećica.

Spust kroz Turski žleb bio je jako zabavan, iako bi veća fora bila odraditi to na skijama (to do). Ručali smo u domu (ne baš tako fina žota :P), popili koju rakijicu i prema autima. Ekipa nije bila za to da ih mi vodimo NAŠOM stazom. Lol.

Izlet predivan. Sreća level 1000. Oćemo još!

Izvještaj pisala: Dora Puharić, polaznica VT-a 2019.

Slike ustupili: Dino Mišek i Alen Kosmat