Vođa Brko (Bruno) je obznanio mjesto sastanka za ovaj vikend kod „Dinka“. Neki su došli večer prije pa ispili koju čašicu za lakši san, a neki su se pojavili u subotu u rano jutro. Nakon ispijene kavice krenuli smo prema NP Paklenica. Provjerili smo opremu, namazali se kremom za sunčanje (sunce je bilo jako) i bili smo spremni za današnju vježbu. Plan je bio ispenjati smjer u gojzericama, naziva prema našoj pjevačkoj legendi Oliveru Dragojeviću (težina 3), a koji je sličan uvjetima s kakvima ćemo se susretati u Alpama. Naši anđeli čuvari su bili Domagoj, Jelena, Bruno i Igor. Svaki instruktor je penjao s dva tečajca. Bilo je zanimljivo, a posebice „Braći bez gaća“ kojima je vođa Brko malo „zapaprio“ smjer.

Nije bilo upitno, svi smo uspješno odradili i ovu vježbu. Nakon vježbe tečajci Vlado i Irdin su otišli svojim putem do Ivinih gdje će i noćiti a mi ostali smo se okupili na obližnjoj plaži. Uživali smo u zalasku sunca uz hladno pivo i poslušali koju od Olivera. Sutradan, nakon prospavane noći, neki su je proveli u šatoru a neki u apartmanu, našli smo se ujutro pred ulazom u park. Mogli smo prema vlastitom nahođenju izabrati što ćemo raditi taj dan.

Tečajci koji već imaju alpinističkog iskustva (Tomislav i Filip) su otišli penjati na samom ulazu u park a ostatak nas je ostao sa vođom koji nas je odveo na obližnji vrh Anića kuk (712 m) po Đuzinom silazu. Do Anića vodi prvo sipar, na opće oduševljenje Martina a potom i zanimljiva mala ferata te na kraju škrape. Uslijedilo je tradicionalno fotkanje na vrhu te potom silazak. Uspješno odrađeni vikend smo završili u obližnjem potoku točajući umorne noge u rukama držeći...pogodite što? Hladno pivo. Zaslužili smo!

 

Žana Papić, polaznica VT 2017.