Dragi prijatelji,

Društvo PDS Velebit ove godine obilježava 65.-tu godišnjicu od osnivanja. Kako bi dostojno obilježili veliki jubilej organizirana su brojna događanja na koje vas pozivamo i molimo da poziv proslijedite dalje svim zainteresiranim.

Program događanja:

  • Dan otvorenih vrata PDS Velebit - subota 12.9. od 10:00 do 18:00 sati u prostorijama društva u Radićevoj 23.  Članovi društva upoznati će sve zainteresirane s radom i aktivnostima društva. Biti će postavljena izložba fotografija iz povijesti PDS “Velebit” te projekcija fotografija i snimaka sa raznih aktivnosti društva.
  • Prva Hrvatska alpinistička ekspedicija Grenland 1971. i povijest AO Velebita - utorak 15.9. 19:00 sati - predavanje Borislava Aleraja, Kulturno informativni centar (KIC), Preradovićeva 5.
  • Tajne hrvatskog podzemlja - srijeda 16.9. 19:00 sati, predavanje Stjepana Dubca, Kulturno informativni centar (KIC), Preradovićeva 5.
  • Svečana sjednica povodom 65.-te godišnjice - četvrtak 17.9. u 17.00 u Kulturno informativnom centru (KIC), Preradovićeva 5, samo za članove PDS Velebit.
  • Alpinističke i speleološke tehnike - subota 19.9. od 10:00 do 17:00 sati, tunel Gračani. Upoznavanje građana s alpinističkim i speleološkim tehnikama, uz mogućnost isprobavanja istih. Tehnike će biti prilagođene i djeci.
  • Planinarenje na Medvednicu – subota 19.9. u 09:00 sati, mjesto okupljanja i polaska na križanju ulice Tuškanac i Dubravkin put.

Članovi društva vode sve zainteresirane građane na izlet na Medvednicu, uz obilazak značajnih lokacija. Povratak je na tunel u Gračanima.

Središnja proslava održati će se u subotu 19. rujna 2015. od 19:00 sati, na donjoj stanici sljemenske žičare u prostorijama stanice Zagreb HGSS-a.  Druženje uz stare i nove velebitaške, ali i pjesmu potrajati će do dugo u noć.

Radujemo se vašem dolasku!