1. travnja 2015., a nije šala, na poziv voditelja Opće planinarske škole Hrvatskog planinarskog društva MIV Varaždin, Vladke Češnjaj i Nikole Šebreka, troje Velebitaša održalo je u Varaždinu tri vrijedna predavanja predviđena programom te vrijedne edukacije.

Pročelnik Alpinističkog odsjeka PDS Velebita Goran Kovačić uputio je buduće planinare o opasnostima, potrebnim znanjima i užitcima koje nosi alpinistička aktivnost, suvoditelj Visokogorskog tečaja Dorijan Klasnić opisao je tijek visokogorske edukacije u "Velebitu" te slikovno prikazao potrebne napore ali i "gušte" koje bavljenje tom granom planinarstva donose dok je suvoditelj Visokogorskog tečaja i sudionik i organizator recentnijih Velebitovih ekspedicija, Mario Jelić školarcima MIV-a približio ekspedicijku aktivnost i potrebna znanja, pripreme i ulaganja u taj krajnje zahtjevan ali i romantičan vid uživanja u dalekim svjetskim gorjima.

Zahvale voditeljima OPŠ-a na pozivu, predstavljaju svog izuzetno vrijednog planinarskog društva nama i svakako do skorog druženja u planinama.

321