U nedjelju 25. siječnja 2015. na Tunelu Sljeme – održana je vježba na kojoj je sudjelovalo 14 polaznika tečaja, a izvodili su je Dorijan Klasnić, Ivana Hesheimer, Zoran Pavković i Goran Kovačić. Vježba je dogovorno premještena s lokacijen Okića zbog vremenskih uvjeta. Vježbi su prethodila i predavanja četvrtkom na kojima je predavanje o ledenjačkim i grebenskim navezama održao Domagoj Bojko, a predavanje o penjaju grapa, Igor Mlinarić.

U 10.00 sati održali smo ponavljanje do sada odrađenih ključnih tema za one koji su propustili neke od dosadašnjih vježbi te ponovili kretanje u derezama i u navezi. Kad se pridružio ostatak ekipe, postavljene su dvije abseil piste te je osiguran poligon.

Klasični sustav abseila dodatno je ojačan izradom provizornih ili uporabom originalnih prsnih naveza kako bi se poboljšala ravnoteža pri spustu niz uže pri nošenju ruksaka. Vježba je izvedena u potpunosti i svi su se tečajci najboljeg društva: Lidija, Arijan, Marina, Lucija, Igor, Tamara, Alen, Tibor, Darko, Andrija, Filip, Juraj i Edo okušali u abseilu po stijeni i u previsu Tunela.


6
54321