Poštovani,

vršim prijavak izleta u Istru, Northwestern Territories, biciklima od Buja do Vižin-ade kako piše u naslovu.

Taj (pre)dio je najljepši dio kontinentalne Parenzane za vožnju biciklom, u smislu da je to vlakiću bil najzahtjevniji dio trase (http://www.parenzana.net/ , http://hr.wikipedia.org/wiki/Parenzana) jer je isprekidan, tj. povezan brojnim tunelima i vijaduktima. Od Parenzaninih cca 120km, ovaj dio prelazi 45km s doticanjem Grožnjana i Motovuna...

Najveći plus je nesudjelovanje u bilo kakvom cestovnom prometu, osim malo kod prelaska rijeke Mirne. Tugu zbog dolaska na cestu u Livadama morali smo utopit u Favoritu i malvaziji.

Pogodili smo najljepši dan u zadnjih i budućih par tjedana tak da su uvijeti za vožnju bili idealni - dovoljno sunca za kratke rukave, a nedovoljno za znojenje.

Trasu bih preporučio doslovno svima - roditeljima s malom djecom, umirovljenicima, Česima (Hynek, ti si hrvatski zet tak da se ne prepoznaj u ovome :))...

U ovoj subotnjoj vožnjici sudjelovahu kako slijedi: Maja, od Nineka mala, Ina, od Mislava mala, Ninek, od Maje mali, Danko, od Marina mali, Marin, od Danka mali, Dario, od Ercega mali, Erceg, od Daria mali, i ja - od Ine mali (tak smo se podijelili po autima, nema veze sa spolnom orjentacijom).

U slikama i GPS-u to zgleda ovak: http://www.sports-tracker.com/#/workout/Mislav/9pcv05h058hsmtin

Over&out,

Mislav