Vodiči HPS-a iz PDS Velebit-a organiziraju deveti po redu, sada već tradicionalni, uspon na Triglav prvi vikend u srpnju za članove društva uz eventualnu popunu ostalim planinarima članovima HPS-a.

triglav-2Kako svake godine do sada, tako i ovoga puta nude se različite varijante rute različitih stupnjeva težine. Ono što sve ČETIRI rute imaju zajedničkoga to da završavaju na vršnom dijelu Triglava te je za njih OBVEZNA upotreba sigurnosnih kompleta (originalnih ili improviziranih) i kacige (može i biciklistička ) te nošenje osnovnih planinarskih potrepština poput prve pomoći, sunčanih naočala, osobne ljekarne te dvije zamke i dva karabinera.Obvezna je i planinarska iskaznica HPS s markicom za 2013. godinu.

Za one koji nisu sigurni što je to i kako se koristi, vodiči će održati uvodno predavanje na tu temu u prostorijama društva te ponovno sa svakim kome je potrebno praktički pokazati i na terenu. Podsjetnik je dostupan i na webu Stanice vodiča: (1), (2), (3), (4).

PREPORUČAMO nošenje: min. 3 l vode, zaštite za kišu i vjetar, presvlaku i potrepštine za boravak u planinarskom domu.

triglav-3Članovi koji žele iskoristiti prijevoz te ići na uspone, pa i one penjačke, su dobrodošli uz napomenu da jave vodičima gdje namjeravaju ići i na kojim točkama te otprilike kada se planiraju priključiti ostatku grupe.

Tura 1 (zahtjevna)- Šlajmarjev dom (noćenje petak)

(Tominškova pot) iz doline Vrata > Dom Valentina Staniča (noćenje subota) > Triglav > Dom Valentina Staniča > Dolina Krme

Tura 2 (manje zahtjevna) - Šlajmarjev dom (noćenje petak)

(čez Prag) iz doline Vrata > Dom Valentina Staniča (noćenje subota) > Triglav > Dom Valentina Staniča > Dolina Krme

Tura 3 (srednje laka) - Šlajmarjev dom (noćenje petak)

Dolina Kot > Dom Valentina Staniča (noćenje subota) > Triglav > Dom Valentina Staniča > Dolina Krme

Tura 4 (vrlo zahtjevna) -  Šlajmarjev dom (noćenje petak)

Uspon na Triglav Bambergom > Dom Valentina Staniča (noćenje subota) > Rjavina > Dolina Krme

triglav-1Polazak autobusom iz Zagreba u PETAK 05.07 2013. u 18:00 kod Lisinskog, a predviđeni dolazak u Zagreb je 23.00 u nedjelju.

Prijave i rezervacije te uplate prima Marko Ivanuš na schteff33@gmail.com

Za sve dodatne informacije o turama obratite se Dorijanu Klasniću na dklasnic@hotmail.com

Za pitanja vezana uz tehničku opremu i korištenje opreme za osigurane planinarske puteve - via ferrate obratite se Alenu Brezovcu na alen.brezovec@ymail.com

Rezervirano je 60 mjesta u Staničevom i Šlajmarjevom domu a plativo je direktno domaćinima, 7 i 12 eura

Trošak prijevoza autobusom, na bazi 50 planinara je 175,00 kn po osobi.

Napomena:

1 . Tura se otkazuje ako je vremenska prognoza loša ili ako su vremenski uvijeti takvi da ugrožavaju sigurnost sudionika ture

2. Vodiči zadržavaju pravo promjene i izmjene ture na terenu ako se pokaže da subjektivne i objektivne opsanosti u planini onemogućavaju sigurno kretanje.