PDS Velebit
forum velebitaša i ostalih dobrih ljudi

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

TS: Sveto brdo 14.03.10., da li se to zapravo isplati?

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    PDS Velebit - Početna -> Izvještaji AO
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
borisk

PostPostano: uto ožu 16, 2010 11:20 am    Naslov: TS: Sveto brdo 14.03.10., da li se to zapravo isplati? Citirajte i odgovorite

Snježno nevrijeme u srijedu i neke fotografije od prošlog vikenda s Dalmatine potaknule su nas da u sastavu Stipe M, Lovre M, Vlado i B krenemo na Sv. Brdo s Malog Libinja, uz nadu da ćemo skijati do M. Libinja.

Nažalost nije tako ispalo. Auto smo zbog zapuha na cesti ostavili na nekih 2,5 km od Libinja. Možda se je moglo i malo dalje, ali kad smo vidili parkiranu Nivu koja se je po tragovima vratila nakon neuspješnog pokušaja, zaključili smo da ne bi išlo. Krenuli oko 9h.

Od tuda nekih 1i45 tabananja do prvog konkretnog snijega, cca 1100 mnv, podno Debelog brda. Dalje uglavnom direktno uzbrdo po snijegu do vrha. Snijeg tvrd prerađen, malo omekšao, idealan za hodanje. Budući da smo imali samo 3-oje dereza Vlado je gornju polovicu napredovao na skijama. Sve u svemu nismo bili brzi, nekih 4,5h od auta do vrha.

Skijanje je bilo odlično, bilo je svega, malo napuhanog pršiča na tvrdoj podlozi na vrhu, pa malo lomljive kore, pa opet malo dublji pršić u sjeni, da bi od lijevka kojim se padina otvara prema jugu do visine od nekih 1250 mnv imali par cm južnog snijega na tvrdoj ispeglanoj podlozi.

Prava proljetna uživancija uz pogled na Ravne kotare, Zadarski arhipelag i zasniježene vrhove u Italiji.

Kako nam nije bilo dosta, popeli smo se još na greben između D. i Sv. Brda i ogrebali se za još 200 mnv skijanja. Ukupno se je moglo, uz dužnu pažnju, doskijati do nekih 1100 mnv.

Nakon toga, opet patnja, 1,5 h tabananja po snijegu,kamenju i makadamu do auta. Kod auta malo prije 18.

Kao odgovor na pitanje iz naslova mogu reći, nakon ovog pokušaja i onog iz prošle godine, da se ne isplati. Barem ne do dolaska mini ledenog doba po najavi Vladimira Paara, kojemu se ozbiljno štucalo u nedjelju ako smo mi imali na to utjecaja.

Ima i slika, lp, Boris http://picasaweb.google.hr/stipe.masnic/SvBrdo1432010#

Zadnja promjena: borisk; uto ožu 16, 2010 3:23 pm; ukupno mijenjano 2 put/a.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
stipe

PostPostano: uto ožu 16, 2010 11:36 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Ma kad gledaš koliko je visinske razlike skijano, koliko treba putovati do dolje i koliko sve to košta onda izgleda da se ne isplati.

Ali meni je dolje bilo baš dobro i isplati se definitivno ! Sunce prži, gledaš otoke i skijaš - di toga ima?

A Vladimira Paara ćemo ići doma potražiti ako se slijedeće godine ne bude moglo skijati do Libinja ! Twisted Evil
[Vrh]
ivsha

PostPostano: uto ožu 16, 2010 11:39 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Fora Smile

Nešto prije vas sam bio i ja na Sv. brdu, ali bez skija, klasično, sa Ivinih vodica - bila su još dva skijaša u klasi super entuzijast.

Meni se isplatilo jer sam bio dva dana bez skija, sa ormarom od ruksaka na leđima, u subotu ujutro od Selina kroz Malu Paklenicu na Ivine vodice, a nedjelja sa malo ruksače, dereze i štapovi na Sv. Brdo po grebenu i silazak nazad do Ivinih vodica malo po markiranoj ruti malo egzotično i onda opet sa ormarom na leđima preko Borisovog doma i Velike Paklenice do Dinka u starigradu, gdje sam se nakon nešto uzaludnog čekanja busa u smjeru Zadra uspio ukrcat AO-ovcima (hvala, o hvala!) i u gustoći materije u autu kojeg se neb posramile neutronske zvijezde došao do Zagreba Smile

Fotka imam tonu, predivnih, al nema šanse da stavim na Picasu jer su uvijeti za planinarenje bili toliko savršeni i priroda toliko predivna da mi je pravo svetogrđe/svetobrđe probati to dočarati sa fotkama za ljenguzivce koji nisu planinarili negdje ovaj vikend (luzeriiiii!)

Ugla, iVsha
stipe

PostPostano: sri ožu 17, 2010 8:44 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Pa mi smo se mimoišli za sat-dva . Ova dva skijaša koje spominješ, i mi smo vidjeli. Taman su se krenuli spuštati kad smo bili pod vrhom.

Jel bilo snijega od doma do Ivinig vidica? Ima li puhova ? Smile
[Vrh]
ivsha

PostPostano: sri ožu 17, 2010 8:58 am    Naslov: Citirajte i odgovorite

Snijega bilo i od ispod Ivinih vodica, a na skloništu ga je već bilo preko koljena, taman stvrdnut da se ne propada Smile

Puhova 0 bodova, samo ja kao predstavnik podvrste us-puh-anih Smile

Sklonište u izvrsnom stanju sa hrpom drva, koje nisam ložio jer mi je bilo glupo grijat cijelo sklonište za jednu osobu, a imao sam dovoljno odjeće i dobru vreću za spavanje.

Do spremnika sa vodom neće se moći dok se snijeg ne otopi, ali zato leda i snijega ima za topljenje u izobilju.

Ugla, iVsha
lovre

PostPostano: pon ožu 22, 2010 10:48 pm    Naslov: Citirajte i odgovorite

Izasao je iz produkcije filmic o ovom izletu, pa pogledajte kak je bilo
http://www.youtube.com/watch?v=W95BNRcPyc4
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    PDS Velebit - Početna -> Izvještaji AO Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati vaše postove.
Ne možete izbrisati vaše postove.
Ne možete glasovati u anketama.